En dat was weer een week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annelien Lunenborg - WaarBenJij.nu En dat was weer een week - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annelien Lunenborg - WaarBenJij.nu

En dat was weer een week

Blijf op de hoogte en volg Annelien

13 Juni 2006 | Nederland, Amsterdam

Zo daar zijn we weer, er is veel gebeurde deze week en ik heb veel leuke dingen meegemaakt

Afgelopen donderdag zijn mijn oom en tante met kids voor 2 weken naar oostenrijk vertrokken voor een welverdiende vakantie.
Dit betekent dat ik in de komende weken het huis moet onderhouden.

Nadat ik ze heb uitgezwaaid op het vliegveld heb ik in mijn eentje gegeten bij de Tropen, heerlijke kipsate voor NAF. 10,-, dit is ongeveer € 4,50.
En daarna naar huis gegaan, met de honden gespeeld en in bed gegaan.
Toch is zo’n huis dan best wel donker en leeg.
Ik werd dan ook de volgende morgen niet wakker van mijn nichtjes, maar van de stilte in huis.

Vrijdag was wasdag.
Ik had nog veel wasjes te draaien en ben daar de hele morgen mee bezig geweest.
Het hele balkon hing vol, helaas betekend was ook strijken, maar daar had ik geen zin in.

Ik ben met de auto gaan tanken en heb daarna grof ingeslagen met winkelen, nee hoor.
Ben even bij Sasch geweest, een hele leuke winkel die toch een beetje de leuke kleding heeft.
Heb dan ook een leuk topje gekocht die ik de morgen naar mambo mooi aan kan doen.

Ook heb ik door een foutje in de badkamer een nieuw luchtje moeten kopen, ik heb nu de nieuwste van Baby Phat, Goddess, heerlijk bloemig en fris.
Klein kado voor jezelf mag zo af en toe.

Zaterdag ben ik naar het strand geweest, heerlijk liggen bakken in de zon en een beetje ouwehoeren met de mannen van de marechaussee en nog zo’n clubje van defensie
Dit was super gezellig en we hebben besloten het gesprek in de avond verder af te maken.
Het was dus ook weer zeer gezellig tot in de vroege morgen.

En op zondag natuurlijk eerst de wedstrijd van Nederland tegen Servië Montenegro gekeken, hier moeten we helaas vroeg op om een westrijd te kunnen zien.
Ik moest om 9 uur voor de buis zitten.
Best zwaar na een avondje stappen, gelukkig is het vrijdag bij ons om 12 uur in de middag.

Zondag was voor mij ook een stranddag.
Weer met de mannen, en een verdwaalde marinier, zie foto.
Deze kwam opduiken uit zee, liep een poosje over het strand en dook weer onder water.
Geweldig gezicht, en hij werd natuurlijk gelijk de drenkeling van de dag.
Ik moest hem natuurlijk op de gevoelige plaat leggen om dit moment met jullie te delen.

Zondag heb ik thuisgekomen heerlijk voor mijzelf gekookt, gebakken aardappels met kip in zoet zure saus en sla.
De saus heb ik speciaal voor het WK gekocht.
Heb ik ook een beetje oranje thuis.

Die avond ben ik lekker op tijd in bed gegaan, ik begin te wennen aan de stilte in huis en slaap dan ook heerlijk.
Eerst is het natuurlijk een beetje raar, alleen in een groot huis, maar het is prima te doen.
Met de honden is het gezellig en die vinden het maar wat gezellig bij mij.

Maandag ben ik thuis gebleven, heb een paar kleine boodschappen gedaan en een poging om op het wilhelmina plein te internetten.
Dit werkte niet goed en ik heb dan ook snel de boel weer ingepakt en ben lekker thuis onderuitgezakt een tijdschrift gaan lezen.
Ik kreeg nog visite en daar heb ik gezellig de middag mee gekletst. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat de beginnende wespennesten die onder de porch hingen er nu niet meer zijn.
Die dingen worden echt snel gebouwd zeg, kunstig hoor, maar o zo lastig.

Maandag avond ben ik met Corine, John en Harmke, Edward en Ocean bij de Tropen gaan eten.
Ook hebben we meegedaan aan de quiz en we zijn maar liefst 24ste van de 26 geworden, best goed he.
Helemaal omdat we maar 5 rondes hebben meegedaan, haha.

Nu ben ik dan weer bij de Tropen, even internetten met het thuisfront en wie er dan ook maar tegen mij wil praten.
Straks even bij een winkeltje langs die ik op mijn weg hierheen zag en dan weer naar huis, koken en relaxen.

Morgen ga ik de struisvogel farm onderzoeken en kijken hoe het daar is, dit is dicht bij huis, dus makkelijk.

Gisteren ben ik even de weg afgereden waar ik aan woon, de Weg naar Santa Catharina, nou deze weg hield er op een gegeven moment gewoon mee op.
Erg grappig om te zien, kijk maar naar de foto’s.
Wel een mooi uitzicht trouwens die ik dan ook maar even op de foto heb gezet.

Ik kan in deze dagen mooi nog een paar dingen van het eiland gaan bekijken, er staan nog een paar dingen op het lijstje.
Zo wil ik nog naar het Kura Hulanda museum, de Joodse synagoge en dan de struisvogel farm.

Volgende week dinsdag ga ik duiken en worden er foto’s onder water gemaakt.
Lijkt me erg lachen.

En dan is er nog het WK op Curaçao, het is hier niet zo’n gekkenhuis als in Nederland maar wel gezellig.
Zo is in de meeste Hollandse kroegen wel een wedstrijd te zien en hebben we zelfs een Holland Heineken House.
Ik ben er nog niet geweest, maar ga zeker een keer kijken.
Verder zijn de meningen hier best wel verdeeld, van Nederlandse supporters tot Brazilië en Portugal.
Dit wordt kenbaar gemaakt met vlaggen aan de auto’s van het land waar je voor bent.
En nee ik heb geen oranje vlag aan de auto.
Zoals de meeste van jullie weten ben ik niet de grootste voetbalfan en vind het dan ook al bijzonder dat ik om 8 uur mijn bed uitga om te gaan kijken.

Vrijdag over een week heb ik mijn officiële laatste stagedag, ik ben dan al weer klaar en kan met een stageverslag weer richting Nederland.
Die zondag daarna komt mijn zusje en die vliegt met mij terug naar het nu warme Holland, makkelijk voor de spullen in de koffer.
Ik kan nu dan ook de stagedagen gaan aftellen en de planning voor thuis weer gaan maken.
Dit zal lekker rustig aan gaan, want doe nu natuurlijk alles Poko Poko.

Nou mensen, het was weer een verhaal vanaf het warme Curaçao, ik wens jullie nog veel mooi weer en leuke verhalen kunnen altijd worden gestuurd hoor.

Dikke kus

• 13 Juni 2006 - 18:46

Dunja:

Nou heerlijk zeg even het rijk voor je alleen, zou me namelijk best voor kunnen stellen dat dat best prettig is na zo een alnge periode altijd mensen om je heen te hebben gehad. De struisvolgel farm lijkt me erg leuk om te zien, wel grappig een vriendin van me die nu australie zit, heeft net bericht dat ze naar een kangaroofarm gaat...
    Veel plezier daar in ieder geval, en succes met de duik met foto's, is erg leuk!Groeten Dunja.