De laatste loodjes - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annelien Lunenborg - WaarBenJij.nu De laatste loodjes - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annelien Lunenborg - WaarBenJij.nu

De laatste loodjes

Blijf op de hoogte en volg Annelien

26 Juni 2006 | Nederland, Amsterdam

Ja mensen die wegen het zwaarst en voor mij kunnen ze nu niet snel genoeg voorbij gaan.

Het klinkt allemaal een beetje negatief, maar dat mag ook wel na het nieuws van de afgelopen week.
Te horen krijgen dat je hier voor je stage gewoon 5 maanden voor niets hebt gezeten.
Ja je leest het goed, mijn stagebedrijf heeft besloten mijn stage niet goed te keuren en ik kan dan ook zonder de punten weer naar huis.
Dit alles is een staartje van wat er in de afgelopen weken is gebeurd, maar ik kan met trots zeggen dat ik me erdoorheen heb geslagen.
Het was even doorbijten, veel tranen en vloeken maar zie het nu zo dat ik sterker ben geworden van alles wat er is voorgevallen, en dat ik altijd in mijzelf moet blijven geloven.

Zware taal, maar zo zie ik het.
In Nederland ga ik straks lekker genieten van jullie allemaal, de verhalen vertellen en aanhoren en tijd inhalen.

Dit betekend niet dat ik het hier naar mijn zin heb gehad, absoluut niet, ik heb een top tijd gehad en ik had ook echt wel langer kunnen blijven.
Er zijn al 3 banen aangeboden, jaja, ik lig goed in de markt.
Dus ik doe het toch wel goed.
In de vakantie ga ik bekijken wat ik nog kan doen om toch de stage te laten goedkeuren door middel van een nieuwe opdracht.
En dan staat het volgende al weer op de stoep, New York !!!
Ik ga met school in november een week naar de USA voor een opdracht en ga dus The Big Apple bekijken in kerst sfeer.

Maar dat even terzijde.

Wat is er verder gebeurd hier op het eiland.
Ik heb dinsdag bij Erik en Angelique gegeten, lekker soepje, pasta, salade en ijs na.
En heb kunnen genieten van Studio Sport, dat was al heel lang geleden.
Leuk om even naar te kijken en de voorspellingen van die vage voetbalkenners te horen.
Morgen is de wedstrijd Nederland – Argentinië en dan worden er natuurlijk weer allerlei theorieën op losgelaten.
De beste opstelling, de mannen en de sfeer in het team, nou ik ben benieuwd wat het gaat worden.

Vorige week woensdag had ik trouwens nog politiebegeleiding om op tijd te komen voor de wedstrijd.
Ik was onderweg, maar men vond het nodig om een ongeluk te veroorzaken op het punt waar ik de weg weet, toen moest ik omdraaien en een andere weg nemen, en ja die wist ik niet.
Vroeg toen aan de agent van hoe of wat en hij zei, wacht maar even, ik rij voor je aan.
Dus toen met zwaailampen aan door de mundi (ruig gebied) kwam ik op de goede weg uit en was ik precies op tijd voor de wedstrijd, haha.
Politiemeneer bedankt !

Ook had ik vandaag nog een duik gepland, ik zou namelijk altijd nog een duik maken waar de fotocamera mee kon.
Ik vond het wel leuk om ook een foto van mij te hebben onder water.
Dit heb ik dan ook gedaan, zat om 9 uur al bij de duikschool te wachten op mijn buddy.
Helaas kwam deze niet opdagen en moest er snel een andere worden gebeld, eenmaal aangekomen kreeg die uitleg over de enorme camera die meeging onder water en weg waren we.
Naar directors bay, en we hadden super mooi weer, daarom ook mooie foto’s.
Het is natuurlijk onder water nog veel helderder en met mooiere kleuren, maar dat kan je bijna niet fotograferen.
Ik ben trots op mezelf en ik ben onder water toch best fotogeniek.
Woensdag ben ik even naar Wilhelmina plein geweest om een paar mails te sturen en een tosti te eten.
Daarna als een sodemieter naar Cafe Banana’s voor de wedstrijd van de dag.
Was er natuurlijk erg gezellig en heb meegeleefd met het spel, haha.
Daarna ben ik met Erik en Angelique gaan eten bij Zanzibar een pizza Hawaï.

Donderdag was de dag dat Peter en Karen en kids tergu komen, en ben dan ook de hele dag bezig geweest om het huis schoon te maken.

Wat heb ik zoal gedaan.

Wassen
Strijken
Vissekom schoonmaken
Honden borstelen en ontdoen van teken
Auto wassen ( deze leek alsof hij Parijs Dakar had gereden)
Vloer gedwijld
Badkamer schoongemaakt
Bedden verschoont

Etc etc

Ja en dat allemaal met 35 graden, is de beste sport die je maar kan beoefenen hier, gewoon veel schoonmaken.
Ik heb nog even boodschappen gedaan en ben toen heerlijk met een tijdschrift op de porch gaan zitten en genieten van de laatste rust.
Om 17.00 weg gegaan, tanken en pinnen en op naar Hato, het vliegveld.
Ik heb nog aan vliegtuig spotten gedaan omdat ze vertraging hadden en ik moest wachten.
Maar eindelijk kwam het KLM toestel toch aan en zijn we naar huis gegaan en vroeg het bed ingekropen, heerlijk na een drukke dag.

Ik had de laatste dagen slecht geslapen want had 3 nachten een kakkerlak in mijn bed, ja in bed.
Ik voelde iets over mijn arm lopen, maar dacht dat het een mug was, toen ik opzij keek zat er een kakkerlak op mijn arm.
Ik zat heel snel rechtop en ben verder gaan slapen op het bed van Karen, ik kon hem niet vinden en vernietigen dus…..

Dit 3 nachten is niet goed voor je nachtrust kan ik je vertellen.

Vrijdag ben ik lekker thuis gebleven en beetje aangerommeld in huis, kasten opgeruimd voor de komst van mijn zusje, kleren die niet mee terug hoeven in de container en schoenen die niet meer kunnen ook in de groene bak
Kan ik nieuwe gaan kopen van mijn laatste loon, haha.

Zaterdag waren we ook thuis, want de honden zouden opgehaald worden, dit werd toch niet en hebben we ze in de avond zelf weggebracht.
Daarna doorgereden naar oma Ria en ik werd gebeld met de vraag om mee te gaan naar het casino.
Dat was echt geweldig, hier kosten alle drankjes maar $ 1, wat je ook wil, cola maar ook baco, dus dat zit wel snor hier.
En je kan een geweldige avond hebben achter de fruitautomaten waar je met 5 cent kan spelen.
Een hele avond op Naf 10,- haha
Ik heb nog een lekkere hotdog gehad, want van spelletjes krijg je honger en ben toen weer verder gegaan met gokken.

Daarna nog even met Corine bij Mambo wat gedronken en zo werd het toch weer 5 uur dat ik in mijn mandje lag.
Was helaas om 6 uur al weer klaarwakker van die K*T zon, die is er ook altijd he.

En vandaag komt mijn zussie, gezellig.
Ik hoorde van mijn moeder dat zo op tijd was vertrokken maar na 1,5 uur vliegen weer terug moest komen omdat de wc’s niet werkten en er geen water was.
Ze heeft nu bijna 6 uur vertraging opgelopen en kan dan ook als ze er is gelijk in bed, ipv naar mambo wat op de planning stond, haha.

Dus nu komt een week met lekker vakantie houden, dat heb ik lang niet gehad, haha.
We gaan veel op het strand liggen en lekker stappen, ook natuurlijk nog even winkelen….

Dus de verhalen daarvan hoor je snel weer.

Ook komt er nog een collega uit de Troubadour langs, die gaat voor een tijdje op Bonaire werken en komt een dagje naar Curaçao om te kijken hoe ik hier leef, poko poko dus.
Wordt al een Antiliaanse genoemd, vanwege mijn gedrag, aanpassingsvermogen en kleur.
Alleen nog zwart haar zeggen ze.

Ayo y bai poko poko
(doei en rustig aan)

• 26 Juni 2006 - 20:50

Dunja:

Wat balen zeg van je stage, 5 maanden hard werken voor niets, hoop idd dat je er nog wat aan kunt doen! Erg mooie foto's van het duiken! Heel veel plezier met je zusje deze week en doe nico de groeten als hij er is! Groeten Dunja.

• 27 Juni 2006 - 15:58

Wendy:

Hoi Annelien,

Vast gezellig met je zusje nu? Balen zeg dat ze je opdracht niet hebben goedgekeurd? Wie vertelde je dat?

Nou, geniet nog maar even van je laatste week.

Hoe is het trouwens met Peter, heeft hij nog wat gevonden in Oostenrijk?

Groetjes, Wendy

• 02 Juli 2006 - 20:53

7742-rg:

Hallo allebij nog drie dagen en dan zit het luilekkerland levendje er weer op.
    Dan staan wij op Schiphol om jullie weer op te halen,zodat het normale levendje weer kan beginnen.
    Het goede bericht is dat het hier ook +/- 30gr is het slechte is dat het hier niet het hele jaar zo warm is.

Groetjes en tot Woensdag.