Na regen komt zonneschijn - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annelien Lunenborg - WaarBenJij.nu Na regen komt zonneschijn - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Annelien Lunenborg - WaarBenJij.nu

Na regen komt zonneschijn

Blijf op de hoogte en volg Annelien

17 April 2006 | Nederland, Amsterdam

Het kan hier regenen, dat wil je niet weten, het valt met bakken uit de lucht.
Vrijdag is hier op sommige plekken 40mm regen gevallen in 1,5 uur tijd.
Ik heb die dag gedoken en toen ik na een uur uit het water kwam kon ik beter mijn lucht en masker ophouden om een weg naar de auto te vinden.
Jeetje mina zeg, en daar bleef het niet bij.
Ik had besloten om zaterdag te gaan winkelen en ik was nog niet weg en ja hoor, weer een bui. Wet twee keer zo erg als vrijdag, ik heb een kwartier langs de kant van de weg moeten staan omdat ik niet kon zien waar ik reed.
Het was alsof de zee een stukje was opgeschoven.

Maar goed, het wordt hier na de bui wel weer 30 graden, geen klagen dus en heb de hele dag lekker kunnen winkelen.
Wat heb ik zoal gekocht.
Bruine slippers, nieuwe schoenen, die andere is een vrachtwagen overheen gereden tijden de wereldbeker MBT, een nieuwe riem, twee armbanden, nieuwe werkschoenen, een leuk shirt/blouse achtig iets, en de Tommy Hilfinger winkel had 50% korting en heb dus twee polo’s een shirt met lange mouw en een marine shirt gekocht.
Ik had de auto mooi vol met tassen, maar het voordeel is dat het hier allemaal niet kost.
(zeg ik om het goed te praten, haha)

Zaterdag avond was ik alleen thuis, de rest had een BBQ, ik heb me vermaakt met wat leuke tijdschriften en de was gestreken, jaja
Het was zeg maar noodzaak, bij ons achter het huis ligt een dode hond, die wordt, na 3 keer bellen door ons, nog steeds niet weggehaald en je wilt niet weten hoe dat stinkt met 30 graden!
Ik kon niet veel meer dan binnen mezelf vermaken, dus ja.
Ben niet uitgeweest, maar vrijdag avond met mijn oom en tante naar de bios geweest.
We hebben eerst Ice Age 2 gekeken, echt hilarisch en daarna een biertje gedronken bij Tu Tu tango, het bier was gratis, dat is natuurlijk lekker dan. Was een introductie van heineken en een nieuw blikje.
Daarna hebben we nog een film gekeken, Take the Lead, ook erg gaaf, beide aanraders dus.
Ik heb ook nog een hele leuke poster op de kop kunnen tikken van die leuke eekhoorn en zijn nootje.
Hij is drie bij twee meter en van plastic, ( pap en mam maar lief aankijken om hem mee te nemen)

Zondag zou ik naar het strand gaan, maar de donkere wolken hielden mij tegen.
We hebben na het paasontbijt besloten een kleine tour over het eiland te doen, en iets te gaan eten bij Jaanchie’s.
Dit is het meest bekende restaurant van Curaçao en men moet hier een keer geweest zijn.
We hebben lekker gegeten, zoals garnalen, zwaardvis, beef, patatjes etc etc.
Aan hun typische lekkernij zijn we niet meer toegekomen, leguaan, toen zaten we vol, helaas.
We hebben de dag afgesloten met een mooi uitzicht over een van de binnenwateren van het eiland en een foto van de wilde flamingo’s

Ik heb weer heel veel leuke dingen gezien en een paar mooie foto’s kunnen maken.
Ik ga nog een keer terug om alles goed te kunnen zien, het water was erg kalm bij Boca Table, meestal spettert het ongeveer tegen je aan, en houd je het niet droog.
Ook kunnen we daar de natural bridge en de blowholes zien, daarover een andere keer. ( nu geen beeldmateriaal)

Ok en dan de planning van komende weer, eerst werken, ook op 2e paasdag, en zaterdag heb ik mijn laatste duiken en het examen, dus ga voor mij duimen.
Ik heb besloten om mijn advanced er ook achter aan te doen, dan kan ik tot 30 meter duiken en bijvoorbeeld ook een nachtduik, wrakduik of fotografie.
Klinkt allemaal erg goed en het lijkt mij erg gaaf.

Nou mensen, van boven NAP wens ik jullie allemaal weer veel plezier met de foto’s en tot de volgende week.

Ayo y bon seman

• 17 April 2006 - 21:23

Dunja:

Hoi Annelien, leuk kaartje heb je gestuurd naar de troubadour, hij hangt op het bord! Weer hele mooie foto's trouwens. Succes met je examen voor het duiken. Veel plezier en groeten uit hollandia!

• 19 April 2006 - 19:12

7742:

Blij te horen dat het daar ook eens regent.
    en voor wat de advanced cursus betrefd zou ik zeggen doe eerst maar eens je examen waar wij je heel veel succes voor wensen en dan eerts even een beetje ervaring op doen alvorens dit te doen.
    groetjes.
    ps het lijkt er op dat de Lente hier ook doorzet ze voorspellen 20gr voor het komende weekend.

• 21 April 2006 - 19:01

Miranda En Henk:

hoi annelien,nu we kunnen hier ook bijna in de bikini.zat en zondag voorspellen ze hier goed weer.ik hoop dat het donderdag 27 april ook goed is, want dan is kevin jarig.verder gaat hier alles zijn gangetje.morgenavond gaan we uit naar de giraffe in emmen naar back to the 80.de kids slapen bij mijn ouders in veenoord.vandaar uit gaan we zondagmiddag naar twedo.want raptim moet er spelen en kan kampioen worden.zeg voor jou ook een fijn weekend. veel plezier met alles en we horen wel weer.ps mooie fotos trouwens. groetjes henk,miranda,kevin,roxan

• 25 April 2006 - 15:28

Annelien:

Lieve allemaal,

Ik wacht nog even met nieuw nieuws, omdat we dit weekend ook hier koninginnedag vieren met Guus Meeuwis en de Band zonder Banaan.

Ook is er een soort van vrijmarkt en allerlei activiteiten, dus dan weet ik iets meer te vertellen.

Wel heb ik de theorie van mijn PADI gehaald, de laatste duik moet nog even wachten, mijn oor is namelijk op 12 meter diep geknapt en doet een beetje zeer, even rustig aan doen dus.
    Die laatste duik komt ook wel goed

Dikke kus