Curacao met een koninklijk tintje.
Blijf op de hoogte en volg Annelien
02 Mei 2006 | Nederland, Amsterdam
Er zijn weer veel spannende dingen gebeurd en ik kan jullie weer vanalles vertellen.
Allereerst wil ik mijn medeleven tonen aan iedereen in Nederland, het weer daar is nou niet echt super.
Ik heb geprobeerd een beetje van de zon naar jullie toe te sturen, maar in dank daarvoor krijgen wij regen en donkere luchten, ik doe het even niet meer….
Nee joh, het is hier heel erg warm en het lijkt met de dag warmer te worden, ik klaag niet.
Zoals de meesten van jullie weten is de winter niet echt een Annelien periode en dit komt dan ook super uit.
Ok wat is er zo allemaal weer gebeurd …
Mijn laatste bericht was van 17 april, dus ik zal zo veel mogelijk vertellen vanaf die dag.
Zoals vermeld in mijn kleine berichtje heb ik mijn PADI cursus helaas niet kunnen afmaken op zaterdag 22 April.
Ik was heel goed op weg om de laatste oefeningen te doen toen het gebeurde.
We waren ongeveer op 12 meter en ik had de weg naar beneden al last van mijn oor, ik kon niet klaren ( oren open krijgen) moest een paar keer weer omhoog en naar beneden.
Eenmaal omhoog ging mijn oor weer open en ging ik weer naar beneden dan knapte hij weer dicht.
Frustrerend !!!
Om nog een laatste poging te wagen heb ik nog een keer mijn oor geklaard en vol goede moed weer naar onder gezonken.
Ik zal net op het zand en toen knapte hij uit het niets weer dicht, ik heb toen besloten om maar naar het oppervlakte te gaan en het later nog een keer te proberen, maar dit liep niet goed af.
Onderweg naar boven begon er een raar geluid uit mijn oor te komen dat gepaard ging met een stekende pijn.
Dit was niet zo heel erg, is het niet dat je niet snel naar boven mag en ik dus rustig naar boven moest zwemmen met een heel zeer oor.
Deze was aan de oppervlakte ook helemaal rood en warm, dus ik moecht mijn duik niet verder afmaken.
Helaas, helaas.
Terug bij de duikschool heb ik wel mijn theorie examen gemaakt en deze heb ik gehaald, dus ik kan nu gewoon nog even lekker 2 keer duiken.
Mijn advanced zet ik even op een laag pitje, omdat ik a.s. zaterdag even wil afwachten hoe het met mijn oor gaat.
Nou dat was een heftig en medisch verhaal, maar ook dat wil ik jullie niet onthouden.
De week daarna heb ik weer lekker moeten werken en aftellen naar de vrijdag avond.
Koninginnenacht !
Wij hadden hier op Mambo een optreden van Guus Meeuwis en de Band zonder Banaan.
Ik ben samen met peter en karen en erik en angelique heen geweest.
Het was een gezellig nederlands feestje met een hoop bier en veel gelal.
Zoals het hoort.
Wel liep de avond voor mij anders af dan gepland, ik ben namelijk peter en karen kwijtgeraakt en had dus geen vervoer terug naar huis.
Was net bezig om een taxi te regelen toen in bekenden tegenkwam die bij ons in het hotel zitten.
Die hebben mij een kamer aangeboden en ik heb heerlijk als een prinsesje met kater, in de airco kunnen slapen met de volgende morgen een warme douche.
Daarna ben ik door peter en karen opgehaald en hebben we de rest van de dag leuke dingen gedaan.
Het plan was om in Punda te kijken naar de koninginnemarkt, maar het was zo ontzettend druk en warm dat we hebben gesloten om naar het strand te gaan.
Bleu Bay, ik was fanatiek aan het snorkelen toen ik wel hele rare beesten in het water zag, dacht eerst dat het een platic zakje was, maar niet bleek minder waar, het was een kwal.
De zee zat er vol mee, en ondanks dat ze er onschuldig uitzagen prikten ze toch.
Kon helaas niet meer snorkelen, want laat me niet zo maar prikken.
Ik heb toen maar even liggen slapen om de nacht ervoor in te halen en alvast voor te slapen voor de komende nacht.
Heerlijk.
Als afsluiter van de dag zijn we Chinees gaan halen bij de snack en daarna het bed ikgekropen.
Ik werd de volgende morgen om half tien wakker ( langer heb ik nog niet uitgeslapen) en heb de rest van de dag op het strand gelegen.
Bakken in de zon met een beetje olie.
Goed, verder ben ik de aankomst van mijn ouders aan het regelen en een activiteiten schema op te zetten, haha. ( geintje hoor)
Ik bedoel, je moet wel iets van het eiland zien dan alleen het strand.
Heb al een paar leuke dingen bedacht, maar die horen jullie nog wel.
Over 2,5 week is het zover.
Nou lieve mensen, ik ga er weer mee stoppen, helaas niet meer foto’s van de koninginnedag, maar wel eentje van Guus.
Dikke kus en tot snel.
02 Mei 2006 - 13:51
Karen:
Als je wilt heb ik nog een leuke foto van jou en je nichtjes terwijl je een zandkasteel voor ze aan het bouwen bent!
En ik vergat je gisteren te vertellen dat ook in de zee bij Jan Thiel kwalletjes gesignaleerd zijn. Ligt aan het 'omgeslagen' weer, zegt men.
Is de aftelkalender al klaar? -
02 Mei 2006 - 14:03
Dunja:
Bon tardi, alles gaat dus redelijk goed, op je oor na, wat jammer zeg, maar het zal vast wel goed komen en dan kun je nog genoeg uren onder water door brengen! Het mooie weer in nederland is in aantocht, als het goed is gaat het donderdag 25 graden worden, en vorige week dinsdag was het ook best lekker, kon je de hele dag in een t-shirt lopen! Akelige beesten hoor die kwallen, heb je nog lang last gehad van het geprik, in Israel heb ik er bijna twee dagen last van gehad, heel naar. Heel veel succes met het voorbereiden van de "excursie" voor je ouders, en veelplezier voor als ze er zijn!
Pasa un bon dia, Dunja -
02 Mei 2006 - 18:59
Marcel En Rebecca:
Hoi Annelien,
Wat zal het de eerste tijd saai voor je zijn als je terug bent in Nederland!!
Zoveel beleven en doen als op Curacao zit er hier niet in.
En dan het weer bij jullie.............
Ach ja, Nederland heeft weer andere dingen te bieden, zoals 4 jaargetijden enzo.........
As zondag komen je ouders nog bij ons, ik zal ze nog wel effe zeggen dat jij het nodige in petto hebt voor hun.
Groetjes aan iedereen en pas goed op jezelf. -
05 Mei 2006 - 16:36
7742RG:
5 Mei is de dag van de bevrijding,maar zoals het nu lijkt zijn wij ook eindelijk van het slechte weer bevrijd.
Wij zijn ons al aan het voorbereiden op de reis en hebben vandaag de gehele dag buiten gezeten.
De schommelbank weer in elkaar gezet en nog even op de motor weg geweest(dan moet het zeker mooi weer zijn)
groetjes maar weer vanaf deze kant.en tot binnenkort.